TJÄNSTER

Med en bredbandsanslutning från SavMAN så finns hela Internets utbud att välja på och SavMAN ger er redskapet för att kunna använda dessa.

FÖRETAG

Bredbandstjänster

Vissa tjänster är mer lämpade att använda över Internet och andra är mer lämpade att producera lokalt. Därför producerar SavMAN vissa tjänster eller använder partners som gör detta lokalt.

Våra huvudsakliga tjänster är nätaccess, Internetaccess, punkt-till-punkt förbindelser samt i samarbete med partners IP-telefoni. Därutöver finns en mängd tjänster att utnyttja som kan spara stora pengar.

Nätaccess

är nödvändig för alla tjänster utom svartfiberförbindelse. I SavMAN:s nät har du alltid symmetrisk bandbredd och som ger möjlighet till alla typer av tjänster.

Vill du veta mer eller beställa, kontakta SavMAN

Internetaccess

är så nödvändigt för de flesta tjänster idag att det knappt är en egen tjänst längre. Den ger tillgång till hela Internets utbud med den bandbredd ni valt. Vi erbjuder idag bandbredder från 1Mbps till 300Mbps med dubbelriktad kapacitet, i vårt standardutbud. Önskar du högre bandbredd, eller har andra egna önskemål, kontakta SavMAN.

Punkt-till-punkt förbindelse

på en egen Fiberförbindelse s.k. svartfiber. Denna typ av förbindelse är den enda passiva typen och finns endast på fiber. Ni hyr egen fiber mellan önskade punkter. Ni aktiverar själva fibern genom att ansluta lämplig utrustning. Detta är en punkt till punkt-förbindelse

Det kan vara mellan ett företags olika fastigheter eller mellan företaget och hemmakontoret. Man kan då använda det så att hemmakontoret kopplas samman med företaget med en högre bandbredd för åtkomst av de olika datasystemen och att man använder företagets Internetaccess även från hemmakontoret.

IP-telefoni

innebär att företagets telefoner ringer via internet istället för via koppartrådar.
IP-telefoni är i de flesta fall betydligt billigare inte bara i samtalsavgifter utan även genom att man inte behöver någon lokal fysisk växel där man skall betala både för växeln som sådan och för serviceavtal på den. Man kan naturligtvis flytta med sig sina telefonnummer genom s.k. portering. Vid IP-telefoni kan man i de flesta fall välja mellan att använda sina gamla telefoner, via en adapter, eller nya s.k. IP-telefoner där man oftast får en mängd nya funktioner.

Därutöver finns en mängd tjänster

som dom vanliga för hemsida, epost och egen domän. Men också mer avancerade som lagring av data hos tjänsteleverantören så man inte behöver tänka på sin backup. Andra typer av tjänster kan vara att man har hela sin drift hos en tjänsteleverantör eller gå hela vägen ut och även ha sina program hos tjänsteleverantören. Man kan då budgetera med en fast kostnad för sina datorer och program och man slipper bekymra sig om licenser, uppdateringar, drift, säkerhet och backup.

Vi samarbetar med lokala företag som levererar alla dessa tjänster, som t.ex. JSC och KontorsSpecial.

AKTUELLT

DRIFTINFORMATION

E-on

Driftinformation / strömavbrott

Teletek

Driftinformation Teletek IP-telefoni

Sappa TV

Driftinformation Sappa KabelTV och IPTV

NYHETER & INSIKTER

Betalningsinformation

Det finns flera sätt att få sin faktura och att hantera sin betalning till SavMAN på. Vi kan skicka, e-faktura, ...

Hjälp till ett bättre nätverk

Vad är en ip-adress, vad är DHCP, varför funkar inte mitt nätverk? Här kan du lära dig det mesta om nätverk och ...

Farorna lurar på Internet men du kan skydda dig GRATIS

Kanske ser datavirus ut så här? Det som däremot är säkert är att om man är medveten om dom och skyddar sin dator ...

Pågående och Planerad utbyggnad i tätort

Pågående och Planerad utbyggnad på landsbygd

Skip to content