Betalningsinformation

Betalningssätt för dig som privatperson.

Savman

Betalningsinformation

Vid betalning av fakturor från Savman kan du använda dig av bankgiro, elektronisk faktura s.k. e-faktura, Kivra digital brevlåda, pappersfaktura, pdf-faktura via epost eller autogiro. Om du har frågor angående en faktura kan du kontakta vår kundtjänst info@savman.se eller 0382-18 18 00.

Bankgiro
Som standard skickas fakturan ut under månadens första hälft och skall betalas till Bankgiro: 5992-6972 senast den sista i samma månad.

De olika sätten att få faktura från SavMAN
Fakturorna skickas i följande ordning
Elektronisk faktura s.k. e-faktura, om du ansökt om detta. Betalas som vanligt i din internetbank
Kivra, om du har konto på Kivra. Där behandlas fakturan i första hand digitalt i ditt Kivrakonto. Du kan i Kivra ange att du inte vill att Kivra skall hantera fakturan från ett visst företag digitalt, då skickas den ut som pappersfaktura. Se nedan hur man gör ”Ställ in i Kivra så du får pappersfaktura
Pappersfaktura, om du saknar Kivrakonto så skickas fakturan som pappersfaktura,
– Utöver de olika alternativen ovan så kan du ha Autogiro (se nedan) eller PDF-faktura via epost (se nedan)

Elektronisk faktura (e-faktura)
I första hand skickas fakturan ut som e-faktura och då får du dina fakturor digitalt direkt i din internetbank. Du betalar snabbt och enkelt, och slipper traditionell pappershantering via post.
Anmäl via din internetbank om du i fortsättningen vill ha e-faktura. Om fakturan från SavMAN AB är ställd till någon annan i hushållet, fyller du förutom egna uppgifter också i den personens uppgifter vid anmälan eller så kontaktar du din bank för mer information. Ingen pappersfaktura skickas ut till dig.

Kivra
Om du inte har ansökt om e-faktura för SavMAN så skickas fakturan till din digitala brevlåda i Kivra, om du har ett sådant konto. I Kivra kan du styra per avsändare, t.ex. SavMAN, om den skall ligga i din digitala brevlåda i Kivra eller om Kivra tillfälligt, eller permanent, inte skall hantera din faktura digitalt. Om du stänger av digital hantering i Kivra så kommer du istället att få din faktura som en vanlig pappersfaktura via posten. Men standard i Kivra är, om du inte ändrar manuellt, att fakturan enbart ligger i din digitala brevlåda i Kivra, ingen pappersfaktura skickas då ut till dig.

Ställ in i Kivra så du får pappersfaktura
starta Kivra-appen,
– välj Mer i nedre högra hörnet (med tre punkter över)
– välj Inställningar (med ett kugghjul)
– välj Avsändare (med ett höghus)
– välj Brev (med ett kuvert)
– skriv Savman i sökfältet högst upp. Du får då upp Savman AB under sökfältet. Klicka på SavMAN AB
– underst i texten på sidan få fått upp står det, Digital post från avsändaren, om knappen längst ut till höger är grön så klickar du på den. Den blir då grå och Kivra hanterar nu inte fakturor från SavMAN AB digitalt utan du kommer att få pappersfakturor
Nu kan du stänga Kivra appen. Vill du ha fakturan i Kivra nån gång i framtiden så gör du likadant och klickar  på knappen så den blir grön igen.

PDF-faktura via e-post
Ett undantag från standardförfarande ovan är om du manuellt anmäler till SavMAN att du vill ha din faktura som en PDF-faktura med e-post. Du kontaktar då SavMAN kundtjänst och begär att få fakturor via e-post. Maila till kundtjänst på info@savman.se, ange den korrekta epost-adressen till dig. Skriv epost-adressen minst två gånger i detta e-postmeddelande så inga stavfel förekommer. Var mycket tydlig. Tänk på att det är ditt eget ansvar att ange rätt epost-adress och att skyndsamt uppdatera SavMAN om du byter epost-adress. Ingen pappersfaktura skickas ut till dig.
Denna funktion kommer att bli möjlig under kvartal ett av 2024, februari- eller marsfakturan.

Autogiro
Autogiro är ett enkelt och tryggt sätt att betala fakturor och kostar inget extra. Fakturan skickas till dig som vanligt så du vet hur mycket som kommer att dras från ditt bankkonto. Dragningen sker automatiskt från det bankkonto du angivit, under förutsättning att det finns pengar på kontot en bankdag före förfallodagen. Endast ett försök att betala görs med autogiro, så det är ditt ansvar att se till att pengar finns på kontot vid tillfället.

Det finns olika sätt för att göra en autogiroanmälan:

Medgivande via din internetbank
Du kan oftast göra anmälan om autogiro via din internetbank vilket är det enklaste sättet om man har den möjligheten.

Medgivande via hemsida
Gör autogiroanmälan genom att klicka på länken nedan. Fyll i formuläret, läs igenom villkoren och signera sedan med ditt BankID.
Klicka här för Formulär för Autogiroansökan

Medgivande via pappersblankett
Har du inte någon av ovan möjligheter kan du istället ansöka om autogiro via blankett för pappersutskrift
Klicka här för Autogiroblankett för pappersutskrift

Betala dina fakturor som vanligt tills du ser på fakturan att beloppet kommer dras via autogiro.

Om du inte vill få din avi i pappersformat ansöker du även om E-faktura i din internetbank.


Betalning från utländsk bank

Om du betalar från utländsk bank så skall IBAN och BIC-koder anges enligt följande:
IBAN: SE29 8000 0815 0507 4409 9631
BIC: SWEDSESS
Dessa betalningar görs till SavMAN AB på konto 8150-5, 74 409 963-1

 

Påminnelser och inkassohantering

Vi har överlåtit påminnelse- och inkassohantering till Visma Financial Solutions AB. Detta innebär att betalning av påminnelse/inkasso med friande verkan endast kan ske direkt till Visma Financial Solutions AB.

Visma Financial Solutions AB byter namn till Amili den 1/3-24 men det påverkar inte er som kund utan ni agerar på samma sätt.

Om ni har registrerat er i Kivra-systemet för meddelanden från företag och myndigheter så kan betalningspåminnelsen komma i Kivra.

För mer information och betalningsalternativ se: https://mittarende.vismacollectors.se/#/  där  kan du logga in med e-legitimation.
Har du frågor kring påminnelse- eller inkassoärende, vänligen kontakta Visma Financial Solutions AB på tel 0771-23 24 00 eller mailadress paminnelse.collectors@visma.com
Har du frågor kring fakturainnehållet är du välkommen att kontakta Höglandets Ekonomiservicekontor på tel 0381-67 40 00 eller mailadress savsjo-ekonomiservice@hoglandet.se

AKTUELLT

DRIFTINFORMATION

E-on

Driftinformation / strömavbrott

Teletek

Driftinformation Teletek IP-telefoni

Sappa TV

Driftinformation Sappa KabelTV och IPTV

NYHETER & INSIKTER

Betalningsinformation

Det finns flera sätt att få sin faktura och att hantera sin betalning till SavMAN på. Vi kan skicka, e-faktura, ...

Hjälp till ett bättre nätverk

Vad är en ip-adress, vad är DHCP, varför funkar inte mitt nätverk? Här kan du lära dig det mesta om nätverk och ...

Farorna lurar på Internet men du kan skydda dig GRATIS

Kanske ser datavirus ut så här? Det som däremot är säkert är att om man är medveten om dom och skyddar sin dator ...

Pågående och Planerad utbyggnad i tätort

Pågående och Planerad utbyggnad på landsbygd

Skip to content